Despre noi

În perioada 30 – 31 mai 2020, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează cea de a treia ediție a concursului național de mountainbike UMFST Bike Days.

Prima ediție a competiției de mountainbike UMFST Bike Days a avut loc în primul weekend din luna iunie, 2018. Sperăm că ați simțit spiritul autentic al mountainbike-ului și aveți amintiri frumoase alături de noi!

Traseele au fost pregătite de către riderul Lucian Logigan, campion național și balcanic la mountainbike.

Traseul de XCO propus este un traseu de tip old school cu elemente moderne iar pentru ediția a treia, din acest an, am pregătit și multe elemente tehnice.

Traseul de Cross-Country Point-to-Point (XCP) are o lungime aproximativ de 40 de kilometri și o diferență de nivel de 1.200 metri. Este un traseu care seamănă cu Gran-fondo-urile din Italia, un fel de XCO întins, fără prea multe zone de plat, cu urcări scurte și abrupte, cu poteci pe crestele dealurilor și peisaje foarte frumoase. În prima parte concurenții vor pedala prin pădure, apoi alternează zonele de pășune și pădure. Aceștia vor concura pe poteci umbrite de copaci, pe drumuri forestiere și pe iarbă. La jumătatea traseului, se află cea mai lungă urcare, unde concurenții vor pedala printr-o livadă foarte frumoasă. A doua jumătate a traseului este mult mai rapidă, cu unele drumuri pe creastă, cu dificultate mai mare. Traseul poate fi parcurs de orice pasionat de mountainbike, însă poate fi greu dacă este parcurs într-un ritm foarte susținut.

Pentru ediția a treia, calendarul UMFST Bike Days, include: 

Sâmbătă, 30 mai
▫️ prima etapă a Cupei Naționale de Cross-Country Olimpic (XCO)

Duminică, 31 mai
▫️ Cross-Country Point-to-Point (XCP),
▫️ traseul destinat bicicletelor E-Bike,
▫️ traseul scurt (hobby, cu o lungime de aproximativ 20 km) și
▫️ traseul Family (aproximativ 10 km)

Competițiile se adresează sportivilor din categoriile elite și amatori, legitimați sau nu la cluburile federației de ciclism.

Startul și sosirea vor fi amenajate în campusul UMFST, iar pasionații de mountainbike vor pedala pe frumoasele dealuri din Transilvania ce înconjoară Universitatea.

Ca și la edițiile anterioare, sub sloganul #notjustabikecontest, pe durata celor două zile de competiții, participanții se vor putea recupera la complexul acvatic Salus per Aquam și destinde la evenimentele sociale pregătite special pentru ei.

Evenimentul este susținut de: ThreePharm, Azomureș, Zen Pharma, Aliat Auto, Caparol, Seiv Instal

Partenerii evenimentului sunt: Velo Prieteni Târgu Mureș, Mureș Runners

Parteneri media: Zi de Zi, Punctul


EN

Between May 30th and 31st 2020, George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science, and Technology of Târgu Mureș organizes the 3rd edition of UMFST Bike Days national mountain bike competition, which includes:
▫️ the first stage of the National Olympic Cross-Country Cup (XCO),
▫️ Cross-Country Point-to-Point (XCP),
▫️ E-Bike contest,
▫️ short track (hobby) and,
▫️ Family track,
designed for elite and amateur riders.

The first stage of the XCO National Cup will be held on Saturday, May 30th.
The other races for pro and amateur cyclists, will take place on Sunday, May 31st.

The start and finish will be set in the UMFST campus, and the bike enthusiasts will have the opportunity to pedal on the beautiful transylvanian hills that surround the University.

During the two days of the competition, as in previous editions, the participants will be invited to recover at the Salus per Aquam aquatic complex, and relax at the social events prepared especially for them. #notjustabikecontest

Facebook
Facebook
Instagram