Despre a treia ediție a UMFST Bike Days

A treia ediție a UMFST Bike Days la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 30 – 31 mai 2020 a treia ediție a concursului național de mountainbike UMFST Bike Days.

Deoarece primele ediții ne-au adus reacții extrem de pozitive, care nu pot decât să ne bucure și să ne motiveze pentru ca acest concurs să devină unul de referință în România, UMFST Bike Days își propune și în acest an promovarea unui stil de viață sănătos, accentuarea implicării comunității locale, contribuția la evenimentele sociale și sportive. Ne dorim ca aportul nostru să continue tradiția mountainbike-ului la Târgu Mureș care a oferit de-a lungul anilor mulți sportivi de performanță în ciclism.

Susținerea comunității academice și a voastră sunt confirmarea faptului că ne-am atins cel puțin o parte din obiectivele noastre. Vă mulțumim!

Planurile au evoluat neașteptat de frumos pentru noi și datorită infrastructurii și resurselor existente ale Universității, anul acesta suntem gazdele primei etape a Cupei Naționale a României de XCO, ce va avea loc sâmbătă, 30 mai 2020. 

Pentru ediția a treia, calendarul UMFST Bike Days, include:

Sâmbătă, 30 mai

  • prima etapă a Cupei Naționale de Cross-Country Olimpic (XCO)

Duminică, 31 mai

  • Cross-Country Point-to-Point (XCP),
  • traseul destinat bicicletelor E-Bike,
  • traseul scurt (hobby) și
  • traseul Family

La edițiile anterioare ne-au zâmbit peste 200 de copilași în concursurile destinate lor, pe categorii de vârstă. Anul acesta dorim să motivăm părinții și să le oferim celor mici oportunitatea de a participa împreună la cursa Family, premergător zilei de 1 iunie.  

Totodată, vom include traseul scurt, de tip hobby, mai puțin dificil, cu o lungime de aproximativ 20 km, destinat celor care practică acest sport din plăcere, cu o mai puțină experiență în competițiile de acest gen. Traseul se va desfășura pe o parte a traseului de tip XCP.

Concursul UMFST Bike Days este în continuare coordonat de Lucian Logigan și se adresează sportivilor din categoriile elite și amatori. Bucuria acestui an este implicarea pe care o vom primi în organizare din partea noii echipe CSU Scott ProCycling România – noua secție de ciclism înființată în urma parteneriatului între cele două structuri sportive: Scott ProCycling România și Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș. Suntem siguri că experiența, seriozitatea și profesionalismul lor va aduce un plus de valoare competiției noastre.   

Vă îmbrățișăm și abia așteptăm să vă avem în Campus!

Echipa UMFST Bike Days

Le mulțumim în continuare:

Evenimentul este susținut de: Aliat Auto, ThreePharm, Azomureș, Zen Pharma, Caparol, Seiv Instal, Electro Orizont, Romgaz, Big Aluminium, Nomad, Red Point Software Solutions, Purama.

Partenerii evenimentului sunt: CSU Scott ProCycling, Velo Prieteni Târgu Mureș, Parteneri pentru Mureș, Mureș Runners, MUD Off Road Team, UPU SMURD, Salvamont Salvaspeo, Spitalul Clinic Județean Mureș, 112 Coffee & Co., Liga Studenților Târgu Mureș, OSMD Târgu Mureș, ESTIEM Târgu Mureș.

Parteneri media: Zi de Zi, Punctul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook
Facebook
Instagram